Historik

Varbergs kammarkör sponras av

Varbergs Kammarkör

2016

 

14 och 15 maj uruppfördes verket Jordebok på lilla scenen på GöteborgsOperan tillsammans med sopranen Karolina Andersson, tenoren Tore Sunesson, pianisten Jonas Olsson, slagverkaren Daniel Berg och basisten Adrian Eriksson. Allt under ledning av dirigenten och körprofessorn Gunno Palmquist. Regi och ljus: Joakim Engstrand.

 

I juni gjorde vi en konsert i Rotundan i Varberg med musik och texter av Cornelis Vreeswijk och Carl Michael Bellman tillsammans med sångsolisten Mats Persson, Dag Hallberg piano, Klas Assarsson slagverk, Bernt Bengtsson, bas.

 

I augusti reste vi på turné till bl a Kristinehamn och Mariestad med båda våra körledare och programmet Vår vackra jord.

 

I november gjorde vi en konsert i Stensjökyrkan i Mölndal med musik av Petr Eben och Palestrina. Medverkade då gjorde Daniel Berg, slagverk och en brassensemble från Göteborgs symfoniker (Paul Spjuth och Börje Westerlund trumpet, Lars-Göran Dimle och Jens-Christian Sögaard trombon). Johannes Landgren spelade orgel och ledde kören.

Årets julprogram hette Var inte rädda och framfördes i Varbergs kyrka, Örby kyrka och Tölö kyrka. Dessutom sjöng vi traditionsenligt i Fotskäls kyrka lördagen före första advent.

2015

 

Köråret 2015 inleddes med två julkonserter, i Falkenberg och i Örby. Dirigent: Johannes Landgren

 

Johann Sebastian Bach har varit vår följeslagare under flera år och i mars 2015 kröntes det arbetet med att vi framförde samtliga motetter uppdelade på två konserter. Samtidigt spelade Ingrid Andersson och Mime Yamahiro Brinkmann samtliga cellosviter. Varje konsert framfördes två gånger i olika kyrkor i Halland: Fjärås, Ölmevalla, Eftra och Falkenberg. Dirigent: Gunno Palmquist

 

På valborgsmässoafton sjöng vi in våren vid Rantzauklippan.

 

I maj deltog vi vid körfestivalen Blanka i Varberg. Dels vid invigningen på torget, vid en mindre konsert i Varbergs kyrka och vid den stora avslutningskonserten i Sparbankshallen med alla 1400 körsångarna och bl a Rickard Söderberg, Varbergs storband och ensemblen GodaHopp under ledning av Anders Berglund.

 

Årets vårkonsert gjordes i Varbergs kyrka i slutet av maj. Programmet kallades

...och sången doftar i natten... och innehöll främst svensk körlyrik men också musik av Bach och Brahms. Samma program tog vi med oss på turné i augusti. Då besökte vi Hemsjö, Jönköping, Trosa och Blidsberg. Dirigenter: Gunno Palmquist och Johannes Landgren

 

Recension

Läs gärna recensionen i Södermanlands nyheter från konserten i Trosa stads kyrka som vi besökte under körresan i augusti.

Klicka här

 

Hösten 2015 framförde vi Brahms "Ein Deutsches Requiem" vid tre olika tillfällen. Vid konserterna i Kristianstad och Mölndal med pianoackompanjemang och vid konserten i Varberg med orkester med musiker från Göteborgsoperan. Dirigent: Gunno Palmquist

 

 

Lördagen före första advent sjöng vi traditionsenligt i Fotskäls kyrka tillsammans med barnen i Mountain Home Singers. Därfter hade vi tre julkonserter med rubriken ...och fred på jorden... i

Varberg, Örby och Falkenberg. Dirigent: Gunno Palmquist